Proponowane kierunki oraz liczba oddziałów w roku szkolnym 2024/2025 w Branżowej Szkole I Stopnia
 

liczba
oddziałów
liczba
uczniów
Zawody  
    Murarz - tynkarz
1 15
    Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie
1 15
    Oddział wielozawodowy 1 30

 

Przedmioty punktowane podczas rekrutacji do szkoły branżowej: język polski, matematyka, język angielski, technika

 

 

 Proponowane profile oraz liczba oddziałów w roku szkolnym 2024/2025 w IV Liceum Ogólnokształcącym

 

liczba
oddziałów
liczba
uczniów
Przedmioty rozszerzone
Profile    
    Służba w policji
1 30

język angielski
wiedza o społeczeństwie

    Psychopedagogiczny
1 30 język angielski
język polski
    Wojskowy
1 30 język angielski
wiedza o społeczeństwie

 

 

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image '/img.youtube.com/vi/Qu5gXzYFWoQ/hqdefault.jpg'
There was a problem loading image '/img.youtube.com/vi/Qu5gXzYFWoQ/hqdefault.jpg'
There was a problem loading image '/img.youtube.com/vi/vTq-ay5dgcU/hqdefault.jpg'
There was a problem loading image '/img.youtube.com/vi/vTq-ay5dgcU/hqdefault.jpg'

 

Informacje o kierunkach kształcenia w roku szkolnym 2024/2025

 

Technikum Nr 4

IV Liceum Ogólnokształcące

Branżowa Szkoła I Stopnia Nr 4

Branżowa Szkoła II Stopnia Nr 1

 

 

Czytaj więcej: Rekrutacja

 

 

Czytaj więcej: Rekrutacja

 
Zawód ten w sposób profesjonalny pozwoli fachowo i merytorycznie przygotować młodzież do wykonywania prac, zarówno w kuchni na stanowisku kucharza, jak i doradcy żywieniowego potrafiącego zaplanować, opracować i wdrożyć dietę oraz kelnera obsługującego właściwie i rzetelnie gości. Wybierając naukę w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, nauczysz się, jak organizować i nadzorować pracą podległego personelu w zakresie obsługi maszyn i urządzeń gastronomicznych. Zdobędziesz również umiejętności obsługiwania konsumentów i organizowania pracy w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, bary, a także wiedzę z zakresu technologii produkcji żywności. Absolwent szkoły zostanie przygotowany do: oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania; sporządzania oraz wydawania potraw, planowania i oceny żywienia, organizowania produkcji gastronomicznej, planowania i realizacji usług gastronomicznych.

Czytaj więcej: Technik żywienia i usług gastronomicznych

 

Wybierając naukę w zawodzie technik hotelarstwa zdobędziesz umiejętności w zakresie organizacji pracy w zakładzie hotelarskim, usług gastronomicznych oraz obsługi konsumenta, a także nauczysz się jak organizować i obsługiwać usługi turystyczno-rekreacyjne, kongresy, targi, itp.
Nasi uczniowie uczestniczą zarówno w zajęciach teoretycznych jak i praktycznych, a także aktywnie biorą udział w wycieczkach programowych i rekreacyjnych do różnych obiektów noclegowych, centrów SPA, itp. Uczniowie mają możliwość odbycia praktyk w renomowanych hotelach oraz uczestniczyć w warsztatach barmańskich, kelnerskich, turystycznych oraz w warsztatach wizażu.
Zdobywając zawód technik hotelarstwa możesz znaleźć zatrudnienie w zakładach hotelarskich i uzdrowiskowych, schroniskach oraz ośrodkach wypoczynkowych. Możesz również pracować w administracji samorządowej zajmującej się usługami hotelarskimi, bądź też prowadzić własną działalność gospodarczą.

Czytaj więcej: Technik hotelarstwa

Nasi partnerzy


 

politechnika atlas  prefbet rockwool gromada1 belfort1 Pwsiip  mt_ignore: