W roku szkolnym 2017/2018 odbywały się warsztaty dla klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczniowie mieli możliwość zdobywania nowych wiadomości i umiejętności oraz utrwalania już wcześniej zdobytych. W czasie zajęć wszyscy pracowali, ale jednocześnie bawili się i uczyli współpracy. Każde zajęcia miały smakowite zakończenie, ponieważ przeprowadzana była ocena organoleptyczna.
W tym roku odbyły się następujące warsztaty gastronomiczne:
- „Koktajle bezalkoholowe”, /3TŻiUG/
- „Produkcja pizzy”, /2TŻiUG/
- „Tarty słone”, /2TŻiUG/
- „Carwing”, /Wybrani uczniowie z klasy 1, 2. 3 TŻiUG/
- „Kibiny”, /3TiUG/
- „Produkcja babki ziemniaczanej i cukiniowej”, /1TŻiUG/
- „ Ciasto drożdżowe- metoda jednofazowa”, /1TŻiUG/
- „Zakąski z wykorzystaniem tortilli”, /1, 3 TŻiUG/