
W dniu 04.04.2025 r. po raz kolejny odbyły się w naszej szkole, warsztaty kulinarne z obróbki mięsa drobiowego, prowadzone przez znakomitego kreatora smaku, kucharza Pana Marcina Budynka. Tym razem przebiegały one pod hasłem „Stawiam na drób”. Pomysłodawcą programu informacyjno - szkoleniowego z zakresu jakości mięsa drobiowego, wśród uczniów szkół gastronomicznych jest Związek Polskie Mięso. Program merytorycznie wspierany jest przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka. Głównym celem projektu jest objęcie profesjonalnym szkoleniem uczniów wybranych szkół gastronomicznych oraz przeprowadzenie instruktarzy z zakresu obróbki technologicznej mięsa.
Warsztaty zostały poprzedzone wykładem przeprowadzonym przez znakomitą ekspertkę żywienia panią Judytę Szymkowiak. W wykładzie uczestniczyły klasy żywieniowe i hotelarskie.