W dniu 30.09.2022 r. po raz kolejny odbyły się w naszej szkole, warsztaty kulinarne z obróbki mięsa wołowego, prowadzone przez znakomitego kreatora smaku, kucharza Pana Marcina Budynka. Tym razem przebiegały one pod hasłem „Stawiam na wołowinę”. Pomysłodawcą programu informacyjno - szkoleniowego z zakresu jakości mięsa wołowego, wśród uczniów szkół gastronomicznych jest Związek Polskie Mięso. Program merytorycznie wspierany jest przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka. Głównym celem projektu jest objęcie profesjonalnym szkoleniem uczniów wybranych szkół gastronomicznych oraz przeprowadzenie instruktarzy z zakresu obróbki technologicznej mięsa.
Czytaj więcej: Warsztaty z Marcinem Budynkiem „Stawiam na wołowinę”
Czytaj więcej: Warsztaty i konkurs „Malowanie jesienią – obrazy z ziaren pól, łąk, ogrodów”
Czytaj więcej: Promocja kształcenia zawodowego w Szkole Podstawowej nr 4